• 0900.jpg
  • 0901.jpg
  • 0902.jpg
  • 0903.jpg
  • 0904.jpg
  • 0905.jpg
  • 0906.jpg
  • 0907.jpg
  • 0908.jpg
  • 0909.jpg
  • 0910.jpg
  • 0911.jpg
  • 0912.jpg
  • 0913.jpg
  • 0914.jpg
  • 0915.jpg
  • 0916.jpg
  • 0917.jpg
  • 0918.jpg
  • 0919.jpg

Неділею Прощення екореферент Одеського екзархату о. Дмитро Онуфрик на парафії Святого Архистратига Михаїла, села Птахівка, Скадовського району, Херсонської області, розпочав Великопосну екологічну ініціативу «Екологічне навернення для порятунку створіння».

На Божественній Літургії під час проповіді о. Дмитро, опираючись на прочитаний уривок з Євангелії від Матея, говорив про правильне розуміння посту – не як формальну відмову від їжі, але як крок до глибокого самоаналізу, усвідомлення способу життя, духовного стану.

«Піст – це не лише відмова від їжі, але це також може бути відмова від різного роду речей. Відмовляючись від чогось на певний час, ми краще усвідомимо цінність Божих дарів, їхнє справжнє місце і значення у нашому житті», – наголосив о. Дмитро.

Час Великого посту – це один із великих шансів, які Бог дає нам, щоб ми призупинились, оглянулись навколо, подивились на своє життя з іншого ракурсу, ніби зі сторони, і це дозволить побачити те, на що, можливо, колись і не звертали уваги.

Цей шанс, даний нам Богом, ми повинні використати повноцінно, тому що не все в житті ми робимо згідно із задумом свого Творця, а наші дії можуть зашкодити нам та нашим оточуючим. Наше життя та здоров’я фізичне та духовне і життя наших рідних, близьких та всіх людей є найбільшим скарбом.

У своїй науці під час проповіді та після Божественної літургії отець Дмитро акцентував увагу на згубні наслідки нашої непоміркованості, які також проявляються і на навколишньому середовищі, та про той екологічний спадок, який ми залишаємо нашим нащадкам.

На завершення науки після Божественної Літургії парафіяни храму разом із екореферентом Одеського екзархату помолилися за те, щоб Господь допоміг якнайкраще в часі посту приготуватися до зустрічі з Воскреслим Христом.

 

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

Меню

Menu

Пошук

екзарх Одеський – владики Михаїла Бубнія ЧНІ

НОВИЙ КАЛЕНДАР УГКЦ

http://ecoburougcc.org.ua

http://kramnycia.org.ua