З 4 – 7 червня 2018 року, стараннями правлячого Екзарха Михаїла (Бубнія), у м. Коблево Миколаївської області на базі готельно-відпочинкового комплексу «Лагуна» відбулися реколекції для священичих родин Одеського екзархату.

Розпочалися духовні зустрічі молитвою Вечірні, й продовжились привітальним словом владики Михаїла, а відтак до слова було запрошено реколектанта ієромонаха студійського уставу о. Іллю Мамчака, ігумена Свято-Успенської Унівської лаври.

У своїх науках отець-реколектант давав духовні настанови для священиків та їхніх дружин. Реколектант ширше розкрив теми молитви, слова Божого в житті людини, гріха та іспиту сумління. Ієромонах Ілля радив заглиблюватися у свій внутрішній стан і роздумувати над собою на самоті та робити для себе певні настанови на майбутнє, адже час реколекцій – є найбільш благодатним часом для віднови Духа Божого в кожному з нас й пізнанні Бога в істині. «Чому людина є так відкрита на людські слова і так не розуміє мову Божу? Щоб зрозуміти божественну Господню мову, треба з ним спілкуватися, зв'язок між Богом та людиною, в часі молитви розпалює божественний вогонь.»

Ведучи бесіду про боротьбу з пристрастями та здобування чеснот, реколектант наводив приклади з життя Святих апостолів, Святих Отців й подвижників сучасності, через які показував шлях конкретних осіб до Бога.

В часі реколекцій, священики мали можливість поспілкуватися одні з одними, адже великі відстані між парафіями утруднюють їхнє міжособистісне спілкування і персональний контакт з єпископом.

Принагідно, у середу 6 червня, Кир Михаїл довів до відома всіх присутніх декрет, про призначення протопресвітером Миколаївського деканату о. Тараса Павлюса, подякувавши попередньому декану о. Роману Балиті за служіння для священиків цієї округи.

На завершення реколекції, о. Ілля виголосив завершальну науку й спільно зі священиками помолився молебен до Христа Чоловіколюбця. Владика Михаїл від імені священиків та їхніх родин склав подяку о. Іллі Мамчаку за глибокі й змістовні повчання та спільну молитву.

 

Прес-служба Одеського екзархату

000.jpg 001.jpg 002.jpg

003.jpg 004.jpg 005.jpg

006.jpg 008.jpg 009.jpg

011.jpg 012.jpg 018.jpg

019.jpg 020.jpg 022.jpg

023.jpg 027.jpg 028.jpg

029.jpg 030.jpg 035.jpg

036.jpg