Вперше Олександрію з пастирським візитом відвідав єпископ Української Греко-Католицької Церкви Преосвященний Владика Михаїл (Бубній), Екзарх Одеський. Це стало історичною подією для місцевих католиків.

Екзарх прибув сюди на запрошення отця Івана Третяка, протопресвітера Кіровоградського осередку Української Греко-Католицької Церкви. Владика Михаїл очолив Божественну Літургію, у храмі Пресвятої Трійці, Римо-Католицької Церкви та провів зустріч з прихожанами, у форматі пасторської підтримки і живого спілкування із вірянами.

Місцеві вірні зустріли єпископа пишним короваєм від церковної громади, який вручили у храмі перед початком служіння. 

За словами Кир Михаїла, у олександрійських католиків сьогодні є запит на роз’яснення Святої Церкви тих чи інших процесів, які відбуваються у суспільстві і тому вони охоче прийшли на зустріч і невелика церква була переповнена.

Після літургії  єпископ запросив паству у двір і на вулиці відповідав на всі запитання. Більшість стосувалися підтримки вірних у Олександрії. Зокрема й того, що свого храму у місті греко-католики не мають. Але кожної неділі Богослужіння для них проводить протопресвітер Кіровоградського осередку УГКЦ, отець Іван Третяк. Віряни сподіваються, що згодом матимуть і свій власний храм та щоденні служби.

 

 

Прес-служба Одеського екзархату

матеріали: https://lutsenkonataliia.blogspot.com

001.jpg 002.jpg 003.jpg