2 червня 2019 року Архиєрейську Божественну Літургію у нашому храмі звершив Високопреосвященний владика Ігор (Возьняк), Архиєпископ і Митрополит Львівський, у співслужінні Преосвященного владики Володимира (Груци), Єпископа-помічника Львівської Архиєпархії та Преосвященного владики Михаїла (Бубнія), Екзарха Одеського, а також священиків які служать на теренах Америки. До спільної молитви чисельно долучилися парафіяни та гості з околиць.

Зі словом проповіді до вірних звернувся Преосвященний владика Володимир, наголошуючи на важливості єдності з Богом: «неможливо мати знання про Бога чи говорити про Нього, а набагато важливіше бути та розмовляти з Ним. Як вказує Євангельська розповідь від Івана, Ісус Христос у своїй Архиєрейській молитві пам'ятав про нас. Згодом від віддав за нас життя як найвищий вияв любові. Через своє Вознесіння Він не покидає світ а продовжує нами опікуватися, хоча не всі це визнають. В історії церкви зароджувалися єресі, які потребували відповідної реакції. Святкуючи сьогодні неділю Святих Отців, пригадуємо собі подію 1-го Нікейського Собору 325 р. Церква завжди потребує реформ, бо вона не є музеєм. В ній ми прагнемо жити. Владика наголосив на актуальності постійного свідоцтва вірних в кожний період історії».

Зі словом подяки до Архиєреїв звернувся парох храму о. Тарас Свірчук, ЧНІ наголосивши на важливості цієї урочистої Архиєрейської Літургії для парафіян та гостей храму; а також о. Тарас зазначив, що владики походять з редемптористичної родини.

По завершенні Літургії відбувся спільний обід у підвальному приміщенні храму, а відтак Митрополит Львівський уділив всім присутнім Архиєрейське благословення.

Владика Михаїл здійснює візит до Філадельфійської архиєпархія УГКЦ у США, з нагоди інтронізації владики Бориса (Ґудзяка), яка відбудеться в соборі Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці у Філадельфії. Її проведе Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ.

 

Прес-служба Одеського екзархату

матеріали: http://stjohn-nj.com

004.jpg 007.jpg 009.jpg

010.jpg 012.jpg 015.jpg

018.jpg 019.jpg 020.jpg

021.jpg 023.jpg