6 листопада 2019 р. стартує чергова – сьома хвиля безтермінової екологічної акції «Посади дерево миру», яка має за мету привернути увагу до катастрофічних соціально-екологічних наслідків війни на Сході країни, об’єднати людей у їх стремлінні та молитві за мир, спонукати до бережливого ставлення до навколишнього середовища, збереження та примноження природної спадщини, сприяти формуванню екологічної свідомості та патріотизму, прагнення берегти рідну природу і країну.

Починаючи з 2016 р., у рамках екологічної акції було висаджено сотні тисяч декоративних та плодових дерев по всій країні. Разом з тим, уже незабаром, напередодні Нового року та Різдва Христового, в Україні зрубають, навіть за найбільш скромними підрахунками, понад мільйон хвойних дерев (більшість з яких – браконьєрським способом).

Гідною альтернативою зрубаним ялинкам можуть стати хвойні дерева, висаджені в наших містах та селах, зокрема біля навчальних закладів та храмів. Ці дерева у свято Життя – Різдво Христове – залишатимуться символом відновлення чистоти навколишнього світу і стануть живим свідченням нашої екологічної свідомості та любові до рідного краю.

Закликаємо духовенство, вірних і всіх людей доброї волі до цієї безтермінової екологічної акції та інших діл милосердя до Божого створіння. Сподіваємось також на підтримку органів влади та державних природоохоронних інституцій.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

 

Довідково

Нагадаємо, що екологічна акція «Посади дерево миру» стартувала в Україні за ініціативи Бюро з питань екології Української Греко-Католицької Церкви 5 листопада 2016 року, напередодні Міжнародного дня попередження експлуатації навколишнього середовища під час війни і воєнних конфліктів, та була підтримана Мінприроди.

До акції також приєдналися національні природні парки та заповідники, місцеві органи влади та представники різних церков та релігій. Навіть за найбільш скромними підрахунками в рамках акції вже було висаджено сотні тисяч декоративних та плодових дерев в тисячах населених пунктів по всій країні.

На регіональному рівні ініціативу координують єпархіальні та екзархальні референти Бюро УГКЦ з питань екології.