18 вересня 2020 року, владика Михаїл Бубній відвідав Свято-Покровський монастир сестер Згромадження святого Йосифа Обручника Пречистої Діви Марії в м. Южноукраїнськ, а також очолив Архиєрейську Божественну Літургію у храмі Всіх Святих Українського Народу.

Дана зустріч екзарха Одеського із сестрами відбулася у рамках канонічної візитації, яку проводили с. Єлисавета Бігун, головна настоятелька Згромадження, с. Йосафата Карвацька, головна дорадниця, та с. Татіяна Божик, головна дорадниця і секретарка.

У своєму вітальному слові владика подякував головній настоятельці с. Єлисаветі за відвагу заснувати тут у м. Южноукраїнськ монастир, а сестрам, які тут проживають, – за жертовне служіння для Бога і Церкви. Також екзарх висловив сподівання, що цей монастир буде відкритий на служіння у цілому Одеському екзархаті. У свою чергу с. Єлисавета подякувала владиці Михаїлу за турботу про сестер і підтримку їхнього служіння.

Як повідомили у пресслужбі сестер Згромадження святого Йосифа, на даний час у Свято-Покровському монастирі проживає дві сестри: с. Ярослава Гасій, настоятелька спільноти, і с. Неоніла Варениця. Цей монастир існує в м. Южноукраїнськ (Миколаївська обл.) із 2016 року. Сестри зберігають молитовне правило, провадять спів у храмі, катехизують дітей та дорослих. Також сестри дбають про красу храму та чистоту літургійного одягу, надають духовний супровід спільноті «Матері в молитві». Спільно з парохом, о. Ігорем Вороною, сестри здійснюють соціальне служіння відвідуючи реабілітаційно-оздоровчий центр «Турбота», для людей похилого віку, де моляться разом з людьми та надають духовно-моральну підтримку.

Пресслужба Одеського екзархату

022.jpg 023.jpg 024.jpg

025.jpg 027.jpg